OKEANOS ®
YUNAN MÜZİĞİ TOPLULUĞU, İZMİR I TÜRKİYE
1800’lü ve 1900’lü yıllara ait en sevilen taşplak ve radyo şarkılarını, Smyrneiko ve Rembetiko’nun tarih kokulu zeybekleri ve hasapikolarını coşkulu performansı ve dans şovları ile sergileyen, Türkiye'nin en keyifli Greek Müzik grubu; OKEANOS.
Ekip, 2007 yılında kuruldu. Canlı Performans sırasında, Zeibekiko-Hasapiko-Hasaposerviko ve Türk Zeybeği dansları ile misafirlerine unutulmaz dakikalar yaşatan ekip, 2008 yılında başladığı Swissotel Büyük Efes İzmir sahnesinde 5 yılda 1000, 8 yılda 2000 ve 9,5 yılda 3000'e yakın sahne performansı ile 3 rekor kırdı.
Repertuar, en sevilen smyrneiko ve rembetiko şarkıları, ada halklarının ve Ege insanının da keyifle aşina olduğu Türkçe ve Yunanca ortak şarkıları kapsarken, Rumeli’den de güzel örnekler sunuyor.
Evrim Atesler I Solist, Akustik Gitar, Buzuki
Burak Şenışık I Keman
Ozan Lezgioğlu I Perküsyon
Sinem Deniz I Vokal, Baglamadaki
HARMOLIPI ®
BİR REMBETİKO SEMİNERİ, İZMİR I TÜRKİYE
Türkiye ve Yunanistan arasında kültür-sanat projeleri yöneten İzmir'li müzisyen Evrim Ateşler, "Loop Station" (enstrüman çalarken eş zamanlı kayıt etme tekniği) ile gitarı, buzukiyi ve baglaması aynı anda çalarak bizleri İzmir'den Pire'ye götürüyor. Harmolipi; müzisyenin, Türk-Yunan mübadelesini, 1922 öncesini ve sonrasını, sesleri, anıları, insanları ve hayatları, tarih kokan Hasapiko ve Zeibekiko danslarını ve çıkışlarını, eski ve yeni albümlerinden en sevilen Smyneiko ve Rembetiko şarkıları, gerçek hikayeleri, belge ve fotoğrafları ile süslediği tek kişilik bir tarih-kültür-sanat gösterisidir. Harmolipi, Seminer/Dinleti - Konser - Müzikal stilleri olmak üzere 3 şekilde sahnelenebilir.
Evrim Atesler I Anlatıcı, Müzisyen, Solist
Okeanos Orkestrası
Arhondisses Kadın Sesleri Topluluğu & Dansçıları
NEABANDA ®
AKDENİZ'İN YENİ SESİ, ATİNA I YUNANİSTAN
Ege ve Doğu Akdeniz’de nefesler... Doğu ve Batı sentezi…
O zamanlarda ve bugünlerde Yunanistan ve Türkiye...
Dostluk ve sinerji… Bunlar, günümüzde yoğun biçimde şenlenmiş, çeşitlenmiş polifonik coğrafi müzik yapısını kapsayan NEABANDA müzik grubunu betimleyen birkaç ifade.
Yedi Yunan ve üç Türk müzisyen, 9 erkek ve bir kadın…
Yaratıcılıklarını kullandılar, iletişim kurdular, keşfettiler, anlattılar ve kendi özgün ifade biçimlerini buldular, seyahat ediyorlar ve bizleri de İzmir, Atina, İskenderiye, Selanik, İstanbul ve Pire’ye, tarihin büyülü kokularını yayan şehirlere götürüyorlar.
19. ve 20. yüzyıl… Telaş ve kargaşa dönemleri… Ayrılık dönemleri…
21. Yüzyıl... Aynı yerler… Benzer kişiler... Bir araya gelme zamanı…
Bir Türk ve iki Yunan müzisyen; Evrim Ateşler, Aris Konidaris ve Mihalis Bakalis. Birbirleri için dost, meslektaş ve artık neredeyse kardeş gibiler.
Herkes, Ege’nin herhangi bir kıyısında denize girerken bir fikir canlandı zihinlerde… Aylarca yüzyüze ve internet aracılığı ile konuştular. Ege'nin iki yakasından kendileri gibi hisseden diğer Yunan ve Türk arkadaşlarını da biraraya getirmeyi ve hep beraber gerçekten sevdikleri, onları birbirlerine bağlayan ve onlara ortak köklerini hatırlatan müziği yaşamaya karar verdiler.
Alexandros Psomopoulos I Buzuki
Aris Konidaris I Bas gitar
Giorgos Zorgrafos I Akordeon
Evrim Ateşler I Solist, gitar, klarnet, ney
İbrahim Kurnaz I Keman
İsmet Çakmak I Perküsyon
Mihalis Bakalis I Perküsyon
Nikos Plios I Gitar
Ria Ellinidiou I Solist, Perküsyon
Socratis Desypris I Buzuki
ARHONDISSES ®
OKEANOS KADIN SESLERI TOPLULUĞU, İZMİR I TÜRKİYE
3. ve/veya 4. kuşaktan kökleri Selanik, Girit, Kavala, Drama gibi topraklara dayanan mübadil ailelerin çocuk ve/veya torunları 1922 öncesi Smyrneiko ve sonrası Rembetiko dönemi şarkılarını Okeanos orkestrası ile birlikte seslendiriyorlar.
Kadın Sesler : Aysun Demiryapan - Ayten Yıldırım - Deniz Çakmak - Meriç Güç - Nesibe Hülya Tepeköylü - Tuba Gökmen - Zehra Günel Özbek
VALISE ®
1 MÜZİSYEN 10 ENSTRUMAN, İZMİR I TÜRKİYE
Farklı ülkeler, farklı kültürler, farklı lezzetler…
Multi-enstrumantalist Evrim Ateşler 10 enstrumanı ve arkadaşları ile birlikte seyirciyi dünya müzikleri eşliğinde keyifli bir seyahate çıkarıyor. Tasavvuftan flamenkoya, Arap kültüründen Azeri türkülerine, zeybekten jazza, Türk faslindan Yunan rebetikosuna, Anadolu halk müziğinden daha nicelerine…
Ateşler; 20 yıllık müzikal kariyeri doğrultusunda tabir yerindeyse tüm bilgi birikimini sakladığı valizini seyirci ile buluştururken, bu özel orkestra eşliğinde gözyaşı ile gülümsemenin iç içe olduğu bir performans sergiliyor.
Proje, Yaşar Üniversitesi öğretim görevlisi Payam Gül Susanni'nin koordinatörlüğünde, 2018 Nisan ayında İzmir Adnan Ahmed Saygun Sanat Merkezi’nde kapalı gişe bir performans sergiledikten hemen sonra, resmi davet üzerine Çin Halk Cumhuriyeti’nde farklı festival ve üniversite etkinliklerinde başarılı 3 konser daha gerçekleştirmiş olup, 2018 kışında Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde de seyricisi ile buluşmuştur.
Piyano & Düzenlemeler I Devrim Demir Yeşilpınar
Gitar I Mert İşyar
Keman I Burak Şenışık
Bas Gitar I Halil Çağlar Serin
Perküsyon I Ozan Pars
Davul I Bora Peynirci
Piyano, Gitar, Buzuki, Cura, Ud, Klarinet, Ney, Akordeon, Ritm, Acapella I Evrim Ateşler